Madurai & Special Needs School
Helloo!
Hier weer even een berichtje van mij voor jullie! Zo leuk dat jullie zo enthousiast zijn allemaal :) En ik vind het lezen van jullie berichtjes echt heel tof.
Ik heb zoveel gedaan de afeglopen week dat ik niet waar ik moet beginnen! Maar gelukkig heb ik alles opgeschreven zodat ik niks vergeet! Slimme ik.
Wat me nog steeds niet lekker zit als ik naar de Special Needs School toe ga is dat ze een stoel voor me gaan halen terwijl iedereen op de grond zit. Ik voel me er erg ongemakkelijk door. Maar ik heb ze inmiddels zover dat het prima is dat ik ook op de grond zit. Projects Abroad de organisatie waar ik ben bij aangesloten heeft me gevraagd of er dingen zijn die ze echt nodig hebben in de Special Needs School. Dus heb ik aan het hoofd van de school gevraagd of er dingen nodig waren en hij wilde graag tafels en stoelen hebben! Dus dat wordt geregeld. Ben zo blij voor ze want ze kijken er echt naar uit! En het zou het onderwijs echt verbeteren.
Ze geven de kinderen wel minder tikken als ik er ben heb ik het idee. Want nu kijk ik ernaar en dan zijn de leraressen toch meer op hun hoede. Het hoort er hier bij ben ik bang. Maandag ben ik begonnen in het zwembad. Ik dacht dat ik ze oefeningen moest leren om hun motorische en lichamelijke vaardigheden te ontwikkelingen. Maar eigenlijk is het meer een zwemles dan therapie. Het is leuk voor de afwisseling en het is ook zeker niet verkeerd om het zwembad in te mogen met tempraturen van boven de 30 graden!
Vorige week donderdag op vrijdagnacht was een ramp. Ik voelde me niet lekker dus was optijd naar bed gegaan. Werd ik midden in de nacht wakker badend in het zweet en krampen in me buik. Gelukkig voor mij geen buikloop maar was vrijdagochtend toch maar niet gaan werken maar heb lekker geslapen en van de airco genoten!
Van het weekend kleren wezen kopen! Na ja wezen kopen.. stof uitgekozen, me maten laten opnemen en toen kon ik ze gisteren ophalen! Het is zo anders maar zo leuk. Want je krijgt echt iets orgineels! Gisteren me broeken opgehaald en ben er zo blij mee!
Maandag was best wel een feest dag want ik krijg voor avondeten in plaats van rijst.. LASAGNE!! Ja echt waar. Lucky me! Het is hier best wel een luxekamp met een zwembad, tv, airco, computer, lasagne, een kok, en een WASMACHINE! Dat betekent dat ik me kleren niet in de rivier hoef te wassen :p (en iemand die de was voor me doet..)
Gisteren op werk lieten ze me een fotoalbum zien van een bruiloft. Leuk om te zien maar ze lachen hier helemaal niet op foto's. En ook het bruidspaar leek niet echt gelukkig met de keuze voor elkaar. Wat ook wel logisch is want ze hebben elkaar niet gekozen maar zijn uitgehuwlijkt. Dit gebeurt hier in 95% van de gevallen nog steeds. Ik vroeg aan een van de leraressen of ze het niet jammer vond dat ze zelf niet mocht kiezen en toen zei ze: Als mijn ouders vinden dat het een goede jongen is en zij gelukkig zijn vind ik het ook goed en ben ik ook gelukkig.
Ook was gisteren weer het vrijwilligers Dinner het was dit keer meer een succes dan de vorige keer! Ik heb nu veel meer kunnen kletsen en ik zat naast een Nederlands meisje, Anne. Dit was gezellig. Wel is het raar om weer Nederlands te spreken want ik begin te merken dat ik zelfs in het Engels begin te denken en ook in het Engels wil gaan schrijven, omdat ik hier natuurlijk alleen maar mee bezig ben!
Jane en ik hebben onze eigen 'badkamer', maar we denken dat er iemand is die hem gebruikt naast ons. Want op mysterieuze wijze verdwijnt de shampoo en ook het toiletpapier vliegt er doorheen.. Dus dat wordt op boevenjacht! hihi
Er is aankomend weekend een weekendtrip naar Rameshwaram. Dit ligt in het Oosten van Tamil Nadu, India. Het is de plaats waar je een oversteek kunt maken naar Sri Lanka! Ben benieuwd. Wel wordt het een busreis van 4 uur. Nu zul je denken dat valt wel mee nou dan heb je de bussen hier nog niet gezien..
Ik wilde meer foto's uploaden maar de website had er geen zin in. Dus ik hoop dat ik deze week wat meer foto's aan jullie kan laten zien. Zodat jullie een nog betere indruk krijgen van wat ik hier allemaal doe!
Liefs!
Hey lief!
Het is zo gaaf om je verhalen te lezen!
Ik kan me voorstellen dat het af en toe wel even slikken is en dat je bek vol tanden staat als je ziet hoe het er daar aan toe gaat, maarja that's the way the cookie crumble's in India. Toch lijkt het mij wel zwaar om twee maanden in een compleet andere wereld te zijn, maar jij kan dat gewoon en daarom ben ik zo trots op je :)
Succes met boefenvangen en veel plezier in Rameshwaram! Eerst nog de busreis overleven :p
Ik kijk uit naar je foto's!!!
-XXX- ?
Het lijkt mij een heel bijzonder land. Wel vreemd ja dat ze daar gewoontes hebben die wij in nederland niet of niet meer hebben. Het lijkt mij ook niets om leerlingen te slaan als leraar. Ik blijf een voorstander voor de corrigerende tik maar dat is meer in huiselijke kring.
Zo merk je maar dan heb je toch nog wat aan je engels ;). Ik herken het wel dat je soms om moet schakelen terug naar Nederlands als je constant engels praat. Uiteindelijk gaat het wel vanzelf. Wordt nog leuk als je uiteindelijk weer in Nederland bent :)
Maar het is wel leuk te lezen dat je het daar zo naar je zin hebt.
Lieve Lizan,
Blijft leuk om je verhalen te lezen! :)
Wat gaaf dat je hebt kunnen regelen dat er tafels en stoelen komen! Zou inderdaad al een hele verbetering zijn in het onderwijs daar!
Aankomend weekend dus een busreis van 4uur? Pff ik weet niet precies hoe die busritjes er daar aan toe gaan, maar ze zullen er vast luxe bus met airco hebben.
Good luck, maar vooral ook genieten natuurlijk!
Liefs Selina en Remco
Correctie; ze zullen er vast GEEN luxe bus met airco hebben hahaha!